Leta i den här bloggen


tisdag 14 maj 2019

Proteiinien yhteistyöstä . Tekeekö RNF216 ( RBR-tyyppinen ubikitiiniligaasi) ja OTUD4 ( OTU deubikitinaasi) yhteistyötä?

Arvelen että  UbcM3 (E2- ubikitiinikonjugaasi), Rnf216 (E3 ubikitiiniligaasi, RBR ryhmää)  ja OTUD4 (deubimitinaasi, OTU-ryhmää)  toimivat  yhteistyössä. Katson näiden kolmen geenitietoja. 


  • RNF216, ZIN
  • Tähän ubikitiinia konjugoivaan entsyymiin  taas vaikuttaa estäen ZIN,
jonka yksi nimi on UBECE7-interacting protein 1,
Näillä  Ubc  ubikitiinin konjugaatioryhmän entsyymeillä on  joukko nimiä joilla on joukko synonyymejä, ja tuon  ZIN- entsyymin kohde-entsyymin yksi synonyymi on UbcM4.  taulukoista sitten löytyy tarkempia yhteyksiä
Minun keräämissäni taulukoissa tätä UbcM4  kutsutaan myös  nimellä Ubc2L3 ja  muitakin,  ja mainitaan että tämän E2 konjugaasin " kollaboraattoreita E3 ub. ligaasien puolella ovat ryhmästä RING, HECT ja RBR. (RING in between RING eli RING-IBR-RING, lyhenneyttynä RBR- perhe https://solusykli.blogspot.com/search/label/RBR%20E3%20ubikitiiniligaasit%28RING-IBR-RING%20motiivi%20%29%2814%29.

Siis RNF216 ( ub.ligaasi)   estää  UbcM4, joten se ei voi liittää ubikitiiniä NFkB:n  edeltäjän alayksikköön p105, joten kokonaisvaikutus on NFkB-esto ja siihen  viittaa   tuo nimi ZIN: Zinc Finger protein Inhibiting  NF-kB. .

 RNF perheestä saa tietoja esim "" Gene  RNF216, Human" ja tieto ilmaisee synonyymit.  (Tosin tällä kerta  kun  etsin  "UBECE7-interacting protein 1"-  sen kohdetta jouduin katsomaan hiiriortologin Ubec7 kautta,  että sain lisäohjetta  ihmisen  entsyymin  hakuun)

Etsintä geenistä RNF216 PubMwed hakulaitteella: Heti  saa seuraavan näkymän. Kaikki  virallisesti käytetyt synonyymit esitetään!

"Gene

RNF216 – ring finger protein 216

  • Also known as: CAHH, TRIAD3, U7I1, UBCE7IP1, ZIN"
Tässä tietysti  alkaa ihmetellä, mitä nimi ja lyhennys tarkoittaa.
Siitä saa selviteyksen alempaa.
Pitää aukaista geenin  teksti. RNF216

5781730
ID: 54476
ring finger protein 216 [Homo sapiens (human)]Chromosome 7, NC_000007.14 (5620041.., complement)CAHH, TRIAD3, U7I1, UBCE7IP1, ZIN


Kun aukaisee  kohdan RNF216 ,saa lyhyen  yhteenvedon ja siinä näkyy vuosiluku, jolloin se on kirjoitettu. Alempana on kromosominen tarkka sijaintikohta ja tarkempia  karttoja kromosomista ja taulukko  geenin ilmenemisestä  ihmiskudoksissa.  Mutta jos haluaa tietää, mitä nimilyhennyksen tarkoituksen,  pitää selata sivua alemmaksi kunnes tulee otsikko Names
 ensiksi on Preferred name
ja sitten muut nimet  siten että niistä käsin  voidaan tehdä lyhennykset.  Otan kopion tästä kohdasta NIMET


General protein information


Preferred Names
E3 ubiquitin-protein ligase RNF216
Names
RING-type E3 ubiquitin transferase RNF216
triad domain-containing protein 3
ubiquitin-conjugating enzyme 7-interacting protein 1
zinc finger protein inhibiting NF-kappa-B

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tässä siis on kaksi proteiinia joilla on funktionsa ubikitiinien siirtelyn puolella. sekä "UBECE" eli UbcM4 - joka tapauksessa UBC-ryhmää- niiten nimijärjestelmä on vähän sekava mielestäni. 

Nyt sitten niillä  kompleksina tai siis ehkä  vain toisella näistä  on jokin deubikitinaasi(DUB), joka  säätelee  ubikitiinia niiden osalta tai komplekissa niiden kanssa. Mikä niisät siten toimii "scaffoldina"- onko se TM-RBR   vai OTU DUB?

Tässä otan esimerkin  RNF216 ja OTUD4 kooperaatiosta. jolla on merkitystä ihmisen taudeissakin, jos  molemmissa tekijöissä olisi mutaatio. Väikutus näkyy aivojen valkeassa aineessa.  RNF216 varsinkin vaikuttaa AMPAreseptoriin. 

  • OTUD4,  OTU deubikitinaasi 4
Haen nyt OTUD4 geenistä  sen referaattitiotoa, jossa RNF216 mainitaan.  (2013).  Nämä geenien koodaamien proteiinien tiedot saadaan geeniä koskevan artikkelin alaosasta. Jopa peptidisekvenssilöytyy, jos sitänyt ymmärtää. Mielenkiintoinen osa proteiinin esitelystä on 10 valittua referaattia.  Niisä on varhaisinta , tärkeintä ja myöhäisinä valittu esiin näihin 10 referaattiin.

Siis  Etsin Gene:  " OTUD4 , Human"
Vastaus:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/?term=OTUD4%2C+Human
Tästä avaan suoraan geenin:
 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/54726
Sitten täytyykin selata aivan artikkelin alimpiin osiin kunnes tulee otsikko
NCBI reference Sequences(RefSeg)
Sieltä voi valita mRNA tai varsinaisen proteiinin  tai jopa  DNAkoodin, muta minusta on selkeintä valita peptidisekvenssi ja peptidin selitys.
Se on numerolla ilmoitettu  linkki. Tässä tapauksessa:  tarkoittaa peptidiä NP ja sen RNA.ta NM -numerot.

NM_001102653.1NP_001096123.1  OTU domain-containing protein 4 isoform 3
See identical proteins and their annotated locations for NP_001096123.1

Siis valitsen tuon NP numeron ja pääsen lukemaan kertomusta  tästä proteiinista.
 NP_001096123.1
Siinä kertomuskessa on referaateja 1-10.  Katson sen mikä  umero 5 ja vudoelta  2013. olen tehnyt siitä musitiinpanot vihkooni, joten tiedän edeltä mitä haen. Sieltä löytyi sitten se  E3 ubikitiiniligaasi RNF216 ja sen  mahdollinen yhteistyö OTUD4 kanssa.

REFERENCE   5  (residues 1 to 1049)
  AUTHORS   Margolin DH, Kousi M, Chan YM, Lim ET, Schmahmann JD,
            Hadjivassiliou M, Hall JE, Adam I, Dwyer A, Plummer L, Aldrin SV,
            O'Rourke J, Kirby A, Lage K, Milunsky A, Milunsky JM, Chan J,
            Hedley-Whyte ET, Daly MJ, Katsanis N and Seminara SB.
  TITLE     Ataxia, dementia, and hypogonadotropism caused by disordered
            ubiquitination
  JOURNAL   N. Engl. J. Med. 368 (21), 1992-2003 (2013)
   PUBMED   23656588
  REMARK    GeneRIF: The syndrome of hypogonadotropic hypogonadism, ataxia, and
            dementia can be caused by inactivating mutations in RNF216 or by
            the combination of mutations in RNF216 and OTUD4

 
Muistiin  14.5. 2019. Päivitys 15.5.
Tämä  ryhmä  Ub- DUB- entsyymeitä vaikuttaa  aivojen valkoiseen aineeseen ja AMPA-reseptoriin  ja  muutatioista, polymorfioista ym johtuen voi ilmetä eräitä  orgaanispohjaisia  muistihäiriötyyppejä ja neurodegeneratiivisia häiriöitä kuten ataxiaa. ( Tämä  minun pitää mainita myös Muisti Memory- blogissa ja selittää AMPAreseptoriyhteys kun tässä ehtii. Minusta tuo AMPAreseptorin synkronoituminen NMDA-reseptorin funktion  kanssa on hyvin olennainen asia ja  häiriöherkkä ja mahdollisesti vaikutettavissa oleva orgaanista dementoitumista  ja neurodegeneraatiota  estettäessä. Näissä  Ub-DUB proteiineissa on useita  jotka pääasiallissti ilmentyvät aivossa ja  pitäisi seuloa ne esiin ehkä satojen tai tuhansien proteiinien joukosta- sitähän työtä ollaan tekemässä kautta maailman. Nämä PubMed geenitietueet  kuuluvat siihen  palapeliin joka on todellakin suunnattoman laaja) 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar