Leta i den här bloggen


fredag 24 maj 2019

(1) ZMIZ1 (10q22.3) . PIAS- perheenjäsen, Proteiini-inhibiittori aktivoidulle STAT:ille.

PIAS- perhe  MIZ-tyyppisen sinkkisormidomaanin omaavia proteiineja tekee interaktiota  yli 60 proteiinin kanssa, monet niistä ovat transkriptiotekijöitä  immunulogisen järjestelmän alueella. PIAS tarkoittaa  the Protein  Inhibitor of Activated STAT. PIAS -verkosto säätelee transkriptiota usein mekanismein: blokeeraamalla  transkriptiotekijän DNAta sitovan aktiivisuuden   tai edistämällä proteiinin sumoyloitumista STAT-perheessä toisaalta on useita jäseniä STAT1, STAT2, STAT3, STAT4, STAT5A, osuutensa. PIAS-proteiineilla on RING- fingerin kaltainen  sinkkiä sitova domeeni (RLD), SAF-A/B, Acinus and Pias domain (SAP sijaitsee N-terminaalissa. SAP-domeeni pystyy tunnistamaan AT-pitoista DNA-sekvenssiö tukirakenteeseen (Scaffolr( ja matriksiin(Matrix)  liittyvässä alueessa(S/MAR) . S/MAR-elementit  tekevät interaktiota tumaproteiinien kanssa ja  tarjoavat mikromiljöötä trnaskription säätelylle.  Kaikissa PIAS- proteiineissa  SAP-domeenissa on LxxLL-motiivi, joka on tumareseptorihakuinen. Se välittää interaktiota tumareseptorien ja niiden säätelijöitten välillä.  PIAS-proteiineissa on myös PINIT-motiivi( pro-ile-asp-ile-thr) ja se on hyvin konservoitunut ja  sen tehtävä on pidättää PIAS tuman puolella. Hyvin asidinen alue( acidic region AD) ja  Sumo1-interaktion tekevä  kohta SIM on  kaikissa muissa PIAS-proteiineissa paitsi PIASy.  C-terminaali PIAS-proteiineilla on  vähemmän koservoitunutta.Seriini/threoniini (S/T) alue kuitenkin  on muissa paitsi  PIASy:ssä löydettävissä. PIAS voi säädellä transkriptiota ainakin 4  mekanismilla.  PIAS1 selektiivisesti estää  STAT1 ja NFkB- isignaaliteitä jotka aktivoituvat IFN- tai vstaavasti  TNFalfa/LPS :sta.PIAS1 vaikuttaa estäen   STAT1 ja STAT4 :ään.  PIAS2 vaikuttaa  estäen STAT3:een. PIASx vaikuttaa STAT4:ään. ZMIZ1- PIAS-proteiini vaikuttaa   STA3/STAT4 proteiinidimeeriin.  Sytokiinistimulaatio sinänsä vaaditaan, jota  STAT on dimeerinä, jolloin PIAS  inhiboi sitä, koska PIAs voi estää aktiovidun STAT:in. - sekä sytosolin puolella  että tuman puolella DNA:lle pääsyn estämällä. . PIAS-inhibiittori puolestaan on Serpiini PAI.  
STAT-omaa muitakin säätelyjärjestelmiä(kuten SOCS, suppressor of cytokine signaling,  ja PTPaasit, proteiinityrosiinifosfoataasit, jotka  saatävät alas STAT-signalointia). mutta sen transkriptionaalisen aktiivisuuden säätelijä on PIAS. 
 
(1) ZMIZ1,    (TRAFIP10) ,PIAS perheenjäsen

ZMIZ1 zinc finger MIZ-type containing 1 [ Homo sapiens (human) ]

Also known as
MIZ; RAI17; ZIMP10; TRAFIP10
Summary
This gene encodes a member of the PIAS (protein inhibitor of activated STAT) family of proteins. The encoded protein regulates the activity of various transcription factors, including the androgen receptor, Smad3/4, and p53. The encoded protein may also play a role in sumoylation. A translocation between this locus on chromosome 10 and the protein tyrosine kinase ABL1 locus on chromosome 9 has been associated with acute lymphoblastic leukemia. [provided by RefSeq, Mar 2010]
Expression
Ubiquitous expression in ovary (RPKM 21.7), spleen (RPKM 21.6) and 25 other tissues See more
Orthologs
mouse all
Preferred Names
zinc finger MIZ domain-containing protein 1
Names
retinoic acid induced 17 (RAI7)
zinc finger-containing, Miz1, PIAS-like protein on chromosome 10
Peptide, history: NP_065071.1  zinc finger MIZ domain-containing protein 1
Conserved Domains (2) summary
cd16791
Location:739 → 786
SP-RING_ZMIZ; SP-RING finger found in zinc finger MIZ domain-containing protein Zmiz1, Zmiz2, and similar proteins
cl26464
Location:206 → 554
Atrophin-1; Atrophin-1 family
Related articles in PubMed

GeneRIFs: Gene References Into Functions

































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar