Leta i den här bloggen


lördag 20 januari 2018

Miksi haku kr 18:n osuudesta PC:ssä?

Luin  teesiä profiling os Small Intestine neuroendocrine Tumors. Asiasta väitteli Dr. Ellinor Andersson  vuonna 2014 Göteborgin Yliopistossa .
Siellä mainittiin  kr. 18:n puutoksen tai deleetion  osuudesta  monissa tuumoreissa.
Eilinen väitöstyö  PC:stä  kuvasi näitä neuroendokrinologisia soluja ja niiden mahdollista osuutta . PC = prostatacarcinoma)
Aiemin kun tein kromosomikarttaa insuliiniresistenssiin ja  diabetekseen vaikutavista geeneistä  löysin kromosomi 18:n ruutuun yhden mielenkiintoisen geenin PACAP , joka on   enrokdinologisen ylimmän säätelyn  master regulator  Nyky nimi ADCYAP1. Olin oppinut sen  tuntemaan  aika varhain 1990-luvulla ja tein muutamia karttoja. Sen nimi on  siis erilainen.  se sijaitsee kohdassa 18p11.32.  Jos nyt tuumorissa tämä kromosomi  katoaa, kaikki normaali  ylin feed backiin perustuva säätö kehon neuroendokrinologisessa  kokonaisuudessa  vaikuttuu.  Lisåksi kr. 18 näyttää sisältävän tuurmorisuppressorigeenejä.
Sen takia otin   kaikki 21  vastausta  sitaatiksi.

Tämän neuroendorkinologisen järjestelmän peptidien produktio on  aika vaativa ajatellen ihmisen ravitsemusta ja varsinkin  kelvollisten aminohappojen saatavuutta   DNA-replikointiin ja RNA transkriptioon,  translaatioihin, proteiinien  posttranslationaalisiin  hienosäätöihin jne.  Lisäksi järjestelmä ei sietäisi toksiineja. kaikki   genomin  korjaukset  vaativat myös esenteillejä ravintotekijöitä ja  energia-aineita. kaikki vaihtoehtoiset  pelissit ja  toteutatmiset  ovat huonompia alternatiiveja,  vaikka  ovat  rakennustekijöitten  puutostiloissa  vitaaliratkaisuja.Virukset tekevät myös tällaisia ratkaisuja, ne hannkivat geenejä ja  positavat geeniamteriaalia ja tuloksena on tehokkaampi viru. samoin toimi koko tuumori- ikäänkuin päämäärätietoisesti muokkaa genomiaan hyödyntäen isäntäkehoa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar